Touto super potravinou jsou kakaové boby, což jsou vlastně semena rostliny známé jako kakaovník pravý, jejichž blahodárné účinky na tělo znali již staří Inkové, pro které byla tato semena darem bohů a která se pěstují již po mnoho dlouhých století. Dříve byly dokonce až tak cenné a vzácné, že byly využívány jako platidlo a vyvažovány zlatem. Každopádně v dnešní době jsou nejvyšší produkcí těchto plodů známy země jako Brazílie, Ekvádor či Nigérie, tedy země nacházející se v tropickém podnebném pásmu, kde se této rostlině nejlépe daří.
Zralé plody se nejprve fermentují a suší a pak se přistupuje k jejich pražení a mletí na hmotu, která se používá pak k výrobě té nejoblíbenější sladkosti lidstva, tedy k výrobě čokolády, každopádně se lisováním této hmoty odděluje zvlášť tuk a zbývající směs pak tvoří prášek, který mají zase pro změnu velmi rády děti společně s mlékem.
V dnešní době ovšem velmi vzrostla poptávka po tak zvaně surových plodech v nezpracované formě. Kakaové boby nepražené se totiž dají konzumovat i syrové a obsahují velkou spoustu tělu prospěšných látek, čímž se dostali na seznam super potravin, ovšem tyto prospěšné látky a živiny se zničí při pražení a právě proto se čím dál více konzumují tyto plodiny v surovém stavu.
Kromě toho, že je tato super potravina zdrojem bílkovin, také obsahuje spoustu vlákniny a antioxidantů. Také obsahuje velkou spoustu minerálů od hořčíku přes mangan až po železo. Nesmíme opomenout také vitamíny – obsahuje vitamín C a také B. Nebudeme předstírat, že nevíme, že konzumace této plodiny také ovlivňuje Vaši náladu a obsahuje opravdu látky, které navozují lepší náladu, což je vědecky prokázáno. Kdybychom zde měli sepsat účinných látek kakaových bobů, byl by ještě mnohem delší, proto neváhejte a vyzkoušejte je sami. Jistě sami brzy poznáte ten rozdíl.